Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μίνι ρετούς εν όψη Αγιασμού!     Φέτος βρίσκομαι σε ένα νηπιαγωγείο που αφενός είναι πολύ ευρύχωρο με ατέλειωτο αυλόγυρο, αφετέρου το κτίριο είναι αρκετά παλιό, όχι καλά συντηρημένο και γενικώς αρκετά παραμελημένο. Στόχος μου για φέτος είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να βελτιώσω λίγο τις συνθήκες στο σχολείο αυτό. Το σχολείο έχει δύο μεγάλες ψηλοτάβανες αίθουσες, μεγάλο διάδρομο, γραφείο, τουαλέτες αγοριών, κοριτσιών και ενηλίκων, καθώς και μία αρκετά μεγάλη αποθήκη. Για την ώρα είμαι η μόνη νηπιαγωγός στο σχολείο, με 26 νήπια, ενώ αναμένεται να έρθει και αναπληρώτρια μέσα στο μήνα...

     Εν όψη Αγιασμού, ήθελα να σουλουπώσω λίγο την τάξη μου, για να είναι πιο ευχάριστη και φιλόξενη για τα παιδιά και τους γονείς. Έκοψα γράμματα από χρωματιστά χαρτιά Α4 και σχημάτισα ένα "Καλώς ήρθατε" στον κεντρικό πίνακα. Πρόσθεσα ένα χάρτινο στεφάνι που βρήκα και δυο ζωάκια από αφρολέξ που ξετρύπωσα από τα συρτάρια. Όμορφο δεν έγινε;
     Οι συρταριέρες είναι το μόνιμο δράμα στις τάξεις. Τα παλιά καρτελάκια με τα ονόματα από άλλες χρονιές είναι κολλημένα με κόλλα!!! Πώς να βγει το κολλημένο χαρτί από το ξύλο; Η νοοτροπία "λειτουργώ-σαν-να-μην-υπάρχει-αύριο" με ξεπερνά και προσπάθησα να τα σουλουπώσω λιγάκι.
     Βρήκα τα συρτάρια που βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα (δεν ήταν εύκολο, από την πίσω πρόσοψη των συρταριών είχε γίνει το ίδιο κατακρεούργημα, με τη διαφορά ότι προφανώς είχε γίνει λιγότερες χρονιές!), έκοψα καρτελάκια σε διάφορα χρώματα από κανσόν, τα κόλλησα με χαρτοταινία και έτσι έκρυψα λίγο την τσαπατσουλιά!
    Στο πάνω μέρος οι συρταριέρες ήταν αρκετά φθαρμένες και έτσι κόλλησα πολύχρωμο κάνσον! Έγινε τόσο χαριτωμένο!!!


    Το γραφείο το έβαλα στη γωνία, αφού προς το παρόν δεν θα το χρειαστώ για προσωπική χρήση. Έβαλα πάνω την τηλεόραση, ώστε και χώρο να μην πιάνει και να είναι και μέσα μέσα, για μεγαλύτερη ασφάλεια! Κι εκεί έβαλα έναν αρκούδο, τουλάχιστον από λούτρινα είμαστε πλήρεις!
    Το καβαλέτο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο χρώματα που δεν έχουν καθαριστεί για χρόνια. Έβαλα κι εκεί ένα κανσόν να το ομορφύνω λίγο! Αργότερα θα επιχειρήσω να το καθαρίσω.
    Στα καλοριφέρ πάνω έβαλα κουκλάκια για να δείχνει πιο ζεστό το μέρος, αφού είναι τεράστιο, ψηλοτάβανο και άδειο! Χμ... πρέπει να σκεφτώ και άλλους τρόπους να την κάνω πιο ζεστή αυτή την τάξη!
Εσείς πως τα βρήκατε τα πράγματα πριν τον Αγιασμό;
Τι ετοιμασίες κάνατε;
Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!

3 σχόλια:


  1. ΣΥΝΑΔΕΡΦΙΣΣΑ
    ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΒΑΛΕΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΨΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟ SUPER MARKET ΜΟΝΟΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips