Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το βραβείο Liebster και οι 10 ερωτήσεις!



     Το όμορφο blog "Μικρό Μικρό Νηπιαγωγείο" μου έκανε την τιμή να μου χαρίσει το βραβείο Liebster! Αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα μικρό blog σαν και το δικό μου! Το "Liebster Award" είναι ένα εικονικό βραβείο που χρησιμεύει για να εξαπλωθούν αλυσιδωτά και να γίνουν γνωστά blogs με λιγότερους από 200-300 followers. Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνουν ακόμα περισσότερα blogs ευρύτερα γνωστά στο διαδίκτυο! Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν!


     Οι κανόνες του βραβείου είναι οι εξής:

1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.

2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger o οποίος σας απένειμε το βραβείο.

3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers και συντάξτε μία λίστα ερωτήσεων για τα blog αυτά που οι κάτοχοι τους θα πρέπει να απαντήσουν.

4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blogs που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.


Ορίστε και οι δικές μου απαντήσεις στις 10 ερωτήσεις του παιχνιδιού!

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;
Όταν έφτιαξα το πρώτο μου blog Κορίτσι Μάλαμα, στο οποίο γράφω για διάφορα θέματα εκτός εργασίας, αισθάνθηκα την ανάγκη να δημιουργήσω ένα χώρο, όπου να μοιράζομαι όσα κάνω στο νηπιαγωγείο, ένα blog το οποίο να απευθύνεται σε πιο συγκεκριμένο κοινό και να μιλάει αποκλειστικά για την προσχολική ηλικία. Βέβαια, εκτός από τις συναδέλφους, μπορούν να πάρουν ιδέες για δραστηριότητες και μητέρες ή υπεύθυνοι φύλαξης νηπίων! Το blog είναι ανοιχτό για όλους!

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Με ενθουσιάζει όταν βλέπω τους κόπους μου να αποδίδουν, όταν τα παιδιά ανθίζουν σαν τα μπουμπουκάκια μέσα στην τάξη, όταν αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, ωριμάζουν και κατακτούν δεξιότητες, γνώσεις και συμπεριφορές! Τότε λέω "χαλάλι η κούραση, το άγχος και όλες οι δυσκολίες". Τότε νιώθω πόσο σημαντικό είναι να είσαι νηπιαγωγός.

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων είναι σε όλους τους τομείς της ζωής σημαντική. Όταν πορεύεσαι μόνος σου, με παρωπίδες στα μάτια, αυτό σε εμποδίζει να δεις τα λάθη σου, να εξελιχθείς και να γίνεις τελικά πιο αποτελεσματικός. Αυτή η επικοινωνία είναι και η χαρά του blogger, να βλέπει ότι υπάρχει ανταπόκριση σε όσα λέει, ότι δεν υπάρχει μονόλογος αλλά συζήτηση.

4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Στο παρόν blog μιλάω αποκλειστικά για το νηπιαγωγείο, τις προσεγγίσεις που κάνω σε διάφορα θέματα, τις δραστηριότητες και τις κατασκευές που πραγματοποιώ με τα παιδιά, αλλά και για πρακτικά θέματα, όπως την οργάνωση της τάξης και του σχολείου γενικότερα. Ετοιμάζω, μάλιστα, διάφορα χρήσιμα έντυπα για τις νηπιαγωγούς, τα οποία θα μπορούν να τα τροποποιήσουν και να τα εκτυπώσουν, επειδή πολλές φορές ψάχνουμε μια φόρμα να συμπληρώσουμε και τελικά δεν καταλήγουμε πουθενά!

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Η μπλογκόσφαιρα είναι ένας πολύ όμορφος χώρος για να δημιουργήσεις φιλίες, έστω και διαδικτυακές. Χωρίς να γνωρίζεις τον άλλον προσωπικά, μπορεί αυτός να σου εμπνεύσει σεβασμό και συμπάθεια και να γίνει η αρχή μιας όμορφης φιλίας. Πολλούς bloggers έχω στην καρδιά μου, αλλά ελάχιστους γνωρίζω προσωπικά. Πιστεύω πως είναι λογικό, αφού ζω στην επαρχία και οι συναντήσεις είναι πιο δύσκολες. Θα το ήθελα πολύ όμως!

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Το φαντάζομαι πιο εμπλουτισμένο και με μεγαλύτερη κίνηση! Φυσικά αυτό απαιτεί να αφιερώσω κι εγώ περισσότερο χρόνο. Ελπίζω να τον βρω κάπου ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια!

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα;
Νομίζω πως αυτό που κάνω καλύτερα είναι να διατηρώ την προσοχή των παιδιών. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα!!! Επίσης, νομίζω πως έχω ένα πολύ καλό ένστικτο με τα μικρά, το οποίο, πέραν των ακαδημαϊκών γνώσεων, με βοηθάει στο να τα ψυχολογώ και στο να τους συμπεριφέρομαι με τρόπο που να τα βοηθάει το καθένα αναλόγως με τις ανάγκες και το χαρακτήρα του.

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Ο χρόνος που αφιερώνω είναι πολύ λίγος και γι' αυτό δεν το ενημερώνω και συχνά. Προσδοκώ φέτος να μπορέσω να του αφοσιωθώ περισσότερο!

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Βλέπω κάτι μέσα στην τάξη ή γίνεται κάτι και σκέφτομαι "αυτό πρέπει να το βάλω στο blog μου!" Πάντα γράφω για πράγματα που με ενθουσιάζουν, που νιώθω ότι πρέπει να τα μοιραστώ αλλιώς θα εκραγούν στο μυαλό μου!

10) Ευχές για τον αναγνώστη.
Στους επαγγελματίες της προσχολικής ηλικίας εύχομαι καλή δύναμη και να μην αφήνουμε να μας καταβάλουν και να μας απελπίζουν όσα άσχημα συμβαίνουν στο επάγγελμά μας.
Στις μανούλες εύχομαι πολλή πολλή υπομονή και να ξέρουν πως ό,τι κάνουν για το παιδάκι τους, όσο αγωνίζονται και ανησυχούν, όλα αυτά ο Θεός θα τους τα δώσει με τόκο!

Τα blogs στα οποία απονέμω με τη σειρά μου το βραβείο είναι:

Συνάδελφοι bloggers:

Άλλα φιλικά blogs:

Περιμένω να διαβάσω και τις δικές σας αναρτήσεις!

3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για λεπτομέρειες αν χρειαστώ θα σε ρωτήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ LIEBSTER!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να η ανάρτηση μου! και πάλι σε ευχαριστώ!
    Αλεξία- momyof6
    https://momyof6.wordpress.com/2015/01/16/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-liebster-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-10-%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips